DUYURU : Sitemiz ile herhangi bir sorun şikayet&reklam vermek için doctor.cmptr@gmail.com adresine mail atınız.

24 Aralık 2012 Pazartesi

FACEBOOK İLE HERŞEY MÜMKÜN


Tüm Dünya’da 1 milyarı aşan kullanıcı kitlesiyle sosyal medyanın vazgeçilmezi haline gelen Facebook, yükselmeye devam ediyor. Hatta o kadar yükselmiş ki kullanıcı trafiğine bakarsak Facebook’un önünde şuan sadece Dünya devi Google var. Microsoft, Google, Yahoo gibi daha birçok büyük şirket Facebook’a ortak olabilmek için sırada bekliyor. Mucidi 23 yaşında bir genç olan ve 2004’te yayına giren site, o yıldan bu yana çok büyük bir gelişme gösterdi ve halâ da gelişmeye devam ediyor.

Facebook bünyesinde 500 binden fazla uygulama bulunuyor. Facebook bize izini kaybettiğimiz kişileri, arkadaşlarımızı, hayranlık duyduğumuz insanları-grupları, hatta düşmanlarımızı arayıp bulma ve onlarla iletişime geçme fırsatı sunuyor. Günümüzde Facebook kullanıcılarının büyük bir kısmı yine Facebook üzerindeki oyunlarla vakit geçiriyor.

Çeşitli sayfalar ve gruplar açıp bu sayfalara reklam alarak para kazanma girişimleri her geçen gün artıyor. Böylece Facebook’ta arkadaş listesinin kalabalıklığı, sayfa ve içerik beğenileri gittikçe daha çok önem kazanıyor. Öyle ki Facebook ve benzer siteler için hit sayısını artırmak için yeni yeni sistemler piyasaya sürülüyor.

İçerik kullanımı tamamen ücretsiz olan Facebook ağında ilk ücretlendirmenin arkadaş listemizde olmayan kullanıcılara attığımız smsler üzerinden olacağı gibi bir söylenti mevcut. Henüz bir kesinliğe ulaşmamış bu durumun yanında Facebook yönetiminin, eklenen videoların girişine de reklam koyma gibi bir planı var. Mesajların ücretlendirilmesi kullanıcı sayısı açısından bir tehdit unsuru olabilecekse de bile yine de bağımlılık haline gelmiş Facebook’tan kimse kolay kolay vazgeçemeyecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder